MIN SANNING

På grund av alla rykten som sprids om mig vill jag skriva min sanning.

2008 köpte jag en tik för avel hon blev röntgad c-höft vid ett och två års ålder. Att jag senare röntgade om henne 2012 och hon var fri blev en bonus för mig.

Hösten 2010  är min man Mats och jag ute och åker bil. blir då uppringd av min uppfödaren K.E.  och får ett erbjudande. Mats hör hela samtalet, våra telefoner kopplas per automatik in i bilen på högtalaren. Katarina och hennes man Jarmo tycker synd om mig för jag   var den enda i kullen som fått c- höft. Katarina vill att jag tar en tikvalp som dom hade tänkt spara till sig själv. Leverans oktober 2010, enda kravet var att dom skulle få ta en kull sen var hon min. Frågade om jag fick återkomma, ville prata med min man först .

 Vid de tillfället hade vi en 4 månaders valp och 4 vuxna, två tävlade jag med. Valpen skulle köras upp till polishund . Min man Mats hade också fått en kraftigare hjärtinfarkt 2009 ,vi har ett åkeri med flera anställda så mitt liv var ganska rörigt just då. 

Bestämde oss för att ta erbjudandet. Vi hämtade Duffy när hon var lite drygt 8 veckor. Väl där fick jag skriva på ett kontrakt, ej SKK`s  vilket jag ångrar, lätt och vara efterklok... Kommentaren till att vi frågade varför kontraktet behövdes: Bara för formalitetens skull. Min man och jag tog för givet att valpkullen skulle tas före 5 årsåldern på tiken, så de var inget vi diskuterade.''Normalt att man tar två kullar före 5 årsålder på tik''

 Skriver av avtalet så ni kan se hur de är utformat.

Avtal om utbildning av hund

Mellan K.E.& J.H. (Ängsbackens kennel) och A.J. (Markdroppens kennel) har idag följande avtal träffats:

Anita Johansson emottager schäfertiken Ängsbackens Duffy (SE55097/2010) för utbildning from 2010-10-04 tills kullvilkoret nedan uppfyllts och har under denna tid tävlingsrätten för hunden.Äganderätten och avelsrätten innehas av Katarina Ehrlander & Jarmo Heiskanen vilka håller hunden försäkrad så länge den är i deras ägo. Under avtalstiden disponerar Ehrlander/Heiskanen tiken för avel och när de erhållit en kull om minst 2 valpar som uppnår 6 veckors ålder övergår äganderätten och avelsrätten till Anita Johansson. Skulle hunden av någon anledning inte vara avelsduglig skall den omplaceras till lämpligt hem alt avlivas. I det fall försäkringen träder in skall ersättningen delas proportionellt mellan parterna.

Björnlunda 2010-10-04

Att man står för sitt ord är något jag alltid gör och förväntar mig de av andra. Har nu lärt mig att de ska man inte göra, lätt att vara efterklok eller.....

Jag har hela tiden betalat alla kostnader för Duffy utom försäkringen, den har K.E. betalat. De flesta som läser  detta vet hur mycket tid och pengar man lägger ner på en hund. Duffy har gjort  MH är uppf. till elit lydnad och elit spår, BH-provet, UHP Och klar för att starta i IPO1. Alla veterinärkostnader så som vaccinationer, röntgen och även passet för K.E. skulle para Duffy utomlands. M.T. fick jag inte göra för de fans inga bra domare i Sverige. Jag har åkt 18 mil enkel resa för att träna skydd vid K.E. hemma klubb. Detta gjorde jag under några månader en ibland två gånger i veckan och fick betala figgen som alla andra hundägare. Betalade även medlemsavgiften på 600 kr till K.E.s klubb.

Ni kan själv räkna ut hur mycket de skulle kostat K.E. om de är som hon säger. Att jag tagit Duffy på utbildning i 5 år och 7 månader. Och allt detta skulle jag göra gratis....och dessutom betala en massa pengar. Blåögd kanske jag är, men inte fullt så dum att jag skulle göra de gratis...

Jag har hela tiden haft god kontakt men K.E. När tiken har passerat 2,5 år börjar jag fråga henne när hon tänker para Duffy. Får till svar "Inte än, har andra tikar som ska paras" Får samma svar tills tiken passerat 4 år. Nu börjar jag bli irriterad . Frågar K.E. om inte de är dags att para Duffy så hon inte blir för gammal innan hon får sin första kull. Svaret blir att man kan vänta tills tiken fyllt 7 år. Jag påpekar även att hon snart blir 5 år och att Duffy då blir min. Får då ett skarpt svar:" Nej de gör hon inte för SKK´s avtal gäller inte mig för jag är uppfödare" Jag tror henne varför skulle hon ljuga....  

I januari 2015 kommer vi överens om att Duffy skulle paras på nästa löp som var i maj. När jag i mars-april av en slump går in på K.E.s  hemsida ser jag att hon annonserar att Duffys kullsyster ska paras. Varför har hon inte sagt något till mig ,har pratat med K.E. flera gånger under den här tiden. Ringer och frågar om hon inte skulle para Duffy som vi har kommit överens om. Får till svar. "Ägaren till Dixi vill ha en valp efter henne så jag väntar med Duffy. När Duffy börjar löpa i maj är jag åter i kontakt med K.E. Dixi var nog dräktig så ingen parning på Duffy. Men en vecka in i löpet ringer K.E. hon skulle hämta Duffy för Dixi har gått tom. Tre dagar senare kommer hon för att hämta Duffy dom  skulle åka utomlands för att para. Blev ingen parning Duffy ville inte. Ni kanske kan förstå att man börjar och bli lite irriterad på K.E. känns som om hon bara tänker på sig själv.

När K.E. kommer tillbaka med Duffy frågar jag henne om hon skulle ta henne på nästa löp. Åter samma gamla svar: "Nej jag har andra tikar Duffy får stå åt sidan". Vid de tillfället var vi inte ensamma jag hade besök. Jag ger då K.E. ett förslag. Skulle jag kunna få ta en kull på henne vid nästa löp efter som hon  nu är 4 år 11 månader kommer hon att vara 5,5 år vid nästa löp. Jag ville hjälpa tiken så hon inte behöver vara så gammal vid första valpningen, då kunde K:E. vänta lite med att para Duffy. K.E. går med på mitt förslag.

Vid ett träningstillfälle under hösten 2015 på deras hemma klubb talar jag om för K:E: vilken hane jag tänkte använda. Hon får då ett mindre utbrott och talar om hur dum i huvudet jag är som tänker ta en sån värdelös hane på Duffy,  "De är inte ens gott och blandat'' det är bara blandat. En massa utställningsskräp och då menar jag skräp. De fanns flera personer som hörde hennes lilla utbrott. Dagen efter får jag ett otrevligt medelande på min mobil. där talar hon åter om vilken skithund jag tänkte para med." Om jag parade med den hanen skulle hon vara tvungen att para Duffy på nästa löp" "För om de blev som hon befarade ville ingen köpa valp efter Duffy sen".

Jag försäkrade Duffy och parade henne. Tyvärr gick de inte så bra, fick åka till Ultuna. Efter en döfödd valp avtog allt värkarbete, en till döfödd på Ultuna. min och uppfödarens relation började knaka rejält i fogarna. Hade fortfarande kontakt med henne ,sa vid flera tillfällen att dom här linjerna kanske inte skulle paras på. Fick då en snabb kurs i avelsarbete för enligt K.E. är de bara hon som kan det.

K.E. skulle para Duffy på nästa löp som skulle vara i maj, annons kommer ut på hennes hemsida K.E. skulle använda en Dansk hane. Jag känner mig mer och mer illa till mods hur kan behandla Duffy så här. Hade också tikens svårigheter i januari i minnet. Tiken hade nu hunnit blivit 5 år 10 månader. Frågar K.E. vid flertal gånger om hon inte kunde avstå att para Duffy...nej hon hade bestämt sig.Sa då till henne att hon får ha Duffy hemma hos sig från parning till valparna skulle levereras, "inga problem blev svaret". 

När tiken börjar löpa i maj ringer jag till K.E. och jag skulle möta upp henne i Uppsala. Jag säger också att jag inte vill vara med längre, hela situationen börjar kännas obehaglig. Jag bryter ihop och börjar stor gråta  när jag ska sätta Duffy i K.E.s bil. K.E. tar fram kontraktet och jag skriver på , jag säger till K.E. att jag vill ha tiken om dom inte ska ta valpar på henne. Självklart svarar hon. Jag har nog aldrig i hela mitt liv  haft så mycket ångest och förtvivlan i mitt bröst, ville bara bort därifrån. Ser inte kontraktet förrän augusti på polisstationen.

Jag har kontakt med K.E. dom närmsta veckorna efter jag lämnat Duffy. Parningen på Duffy blev de inget av frågar varför "ingen hane var intresserad" får jag till svar. I augusti ringer jag K:E: för att fråga om jag kunde få hem Duffy svaret blev "nej de skulle jag ha tänkt på tidigare". K.E. hade en aggressiv ton till mig under hela samtalet. Jag frågade då om jag kunde få köpa loss Duffy erbjöd henne 20 000. Får då till svar att jag skulle fråga hennes man om han ville släppa Duffy, men hon skulle ändå säga nej. Han var inte hemma vid de tillfället så jag skulle återkomma.

Jag ringer då upp till SKK's jurister och frågar om mina rättigheter. Pratar med en kvinna som heter Åsa och berättar hela historien om Duffy för henne. Jag sa aldrig namnet på den andra uppfödaren utan bara mitt namn. Får till svar att deras regler gäller alla oavsett om du är uppfödare eller ej. Efter som tiken hade passerat 6 år var hon min sedan ett år tillbaka.

Jag ringer upp K.E. och talar om att jag har pratat med SKK's jurister och att Duffy tillhörde mig. Har aldrig pratat med en människa som blivit så arg.. alla säkringar gick.  Hon skrek " dom kunde sluta med avel redan i dag hon skulle sänka mig och mitt jävla företag. Jag var slut i hundvärlden de skulle hon se till".  Hon avslutade samtalet med att skrika "jag tänker åka och avliva Duffy redan i dag så jag skulle aldrig få se henne mer" sen slängde hon på luren. Ringer upp hennes man som då var på väg till Visingsö för att döma på IPO-SM, även han slänger på luren utan att lyssna på mig. Jag blev rädd att hon skulle verkställa sitt hot att avliva Duffy... måste få bort hunden därifrån.

Jag får reda på att Duffy kan vara med J.H. på Visingsö. Åker dit för att jag kanske kan få tag på Duffy där. Väl framme träffar jag där ett par som har hundar från samma kennel. De första kvinnan sa var att Duffy var med på Visingsö, fick alltså bekräftelse på att hon fanns där. Fick senare ett otrevligt mess från samma kvinna vilket förvånade mig med tanke på vad hon sa till mig på Visingsö.

När J.H. rastade Duffy gick jag fram och till dom. När Duffy fick syn på mig kastade hon sig fram mot mig av glädje, jag klickade då loss karbinhaken. J.H. kastar sig då ner på knä och fåt tag på hunden och klickar till baka kopplet. Duffy blir hängande i halsbandet när J.H. reser sig upp. När han släpper ner Duffy så kastar hon sig mot mig igen, vilket gör att jag drar av halsbandet. Jag skriker till henne att hon ska springa till bilen vilket hon gör. Både J.H. jag var skrek till varandra under hela tiden detta pågick.

Samma dag hamnade hela historien på fb. Enligt K.E. skulle jag och en annan kvinna slagit ner hennes man och rånat honom på deras "kära familjehund"... hunden har bott hos mig sen den var 10 veckor och var vid de tillfället över sex år. Hon ville skapa ett hat mot mig och hon lyckades delvis. Uppskattar att de finns människor som vågade ringa och ville höra min version av händelsen. Hör också till saken att K.E. inte var på Visingsö utan var hemma i deras bostad. 

Jag hamnade hos polisen i Jönköping. Åklagaren sa att det var ett civilmål inget polisärende, de måste bevisas vem som äger hunden. Duffy har funnits hos mig sen den dagen och de har polisen vetat hela tiden. Varför K.E. har en efterlysning på Duffy är för mig en gåta. Hon har varken ringt eller hört av sig till mig en enda gång sen händelsen på Visingsö.

Min man fick ett medlande från K.E. där hon skriver att jag har orsakat hennes man posttraumatisk stress. Hon förstår också varför min man har fått hjärtinfarkt, kan inte vara lätt att bo ihop med en så kall och empatilös kvinna som mig. Min man blev ledsen över hennes komentarer. Hon skickade även medelande till en klubb i Skåne och ifrågasatt hur dom kunde ha mig som instruktör och att dom skulle fundera över begreppet skyddande av brottsling. Hon fortsatte även att lägga ut lögner på fb. Allt detta händer under hösten. Börjar nu förstå att hon tänker göra allvar av sitt hot "att sänka mig och mitt jävla företag". Allt som K.E. har skrivit finns på papper och är sparat. 

Åter i kontakt med polisen början av december 2016. Kallelse från tingsrätten kom i min postlåda 2017-02-12 målet gällde egenmäktigt förfarande och ofredande. Datum för rättegången var 207-04-18. J.H. lämnar in ett skadestånds krav till åklagaren 2017-04-15 och att jag även skulle lämna tillbaka Duffy.

Han fick avslag på skadeståndet för att de saknades bevis. När de gällde Duffy fick dom till svar att de var ett civilmål inte ett brottsmål. Jag blev dömd  för ofredande och egenmäktigt förfarande och har betalat mina böter på 5000 kr.

Under våren 2017 anmälde jag K.E. till SKK. anmälan gällde förtal och att hon inte använder SKK's avtal när hon säljer valpar.

Disciplinnämndens beslut: Anmälan föranleder inte någon disciplinär åtgärd. 

Disciplinnämndens skäl: Dom prövar inte händelser som inträffat tidigare än fem år före anmälan.

2017-06-08 får jag ett mejl från SBK. FS har fått in en anmälan mot mig från Schäferhundklubben daterat 2017-03-16.

Jag skriver hela anmälan nedan.

På söndag 14/8 fm, efter att ha dömt de sex första ekipagen, tar H.J. ut tiken för att rasta henne. Han blir då överfallen av Anita Johansson som hävdar att hunden är hennes och kräver att han ska lämna ifrån sig hunden. Han blir sedan fälld till marken och rånad på hunden (polisens rubricering) av Anita och E.A. Vittnen finns, händelsen är polisanmäld och ärendet är överlämnat till åklagaren. Rättegångsdatum i Jönköpings Tingsrätt är satt till den 18 april 2017.

Överfallet ledde till att J.H. hade stora svårigheter att döma resten av skyddshundarna, något han ändå klarade av med hjälp och stöd av sin domarkolega. Han tvingades därefter att avsäga sig domaruppdraget på SBK-SM 2016.

J.H. blev sjukskriven under en längre tid pga av posttraumatisk stress med svåra sömnproblem. Än idag lider han av koncentrationssvårigheter och sömnstörningar, något han inte gjorde innan denna händelse.

Då detta ägde rum i samband med ett domaruppdrag åt Svenska Schäferhundklubben , vårt mästerskap i IPO, vill Centralstyrelsen att SBK's Disciplingrupp pröva hur vida ärendet skickas vidare till SKK's Disciplinnämnd.

För Svenska Schäferhundklubbens Centralstyrelse.

Anneli Hultman 2017-03-02

Jag mailar ett svar till SBK 2017-06-13 ,där jag ifrågasätter hur anmälan gått till. Anmälan är gjord på hörsägen. E.A. är enbart hörd som vittne i händelsen. Jag har aldrig varit åtalad för rån. Jag drog av Duffy halsbandet på allmän plats d.v.s. utanför tävlingsområdet. 

 Skriver även till Schäferhundklubben men hör inget från någon av dem.

 Oktober 2017 får jag ett brev från SKK's  disciplinnämnd. I brevet låg en anmälan från SBK där dom kräver en disciplinär åtgärd på mig. Där fanns även skrivelsen från Schäferhundklubben dat.2017-03-02 som underlag för anmälan.

Blir då jävligt irriterad över hur en anmälan kan gå till. Började titta efter styrelseprotokoll från schäferhundsklubbens möten från augusti 2016- mars 2017  de enda jag kunde hitta var ett möte 2017-01-22 . Där har dom tagit upp en skrivelse om en anmälan till dem, finns ingen skrivelse vad jag kan se...mycket märkligt Dom beslutar att skicka en förfrågan till SBK hur vida dom ska agera. Finns inget noterat hos SBK om någon förfrågan mellan januari och mars.

 De kom till min kännedom att jag skulle till tingsrätten 2017-02-12 för egenmäktigt förfarande och ofredande. Mina frågor till SBK och SKK.. hur ser skrivelsen ut som inkommit till schäferhundsklubben i januari? Var ifrån har A.H. fått att jag ska till tingsrätten för rån? Var ifrån har A.H. fått att jag skulle ha orsakat J.H. posttraumatisk stress?

 2017-03-16  får SBK in ett mail  från Schäferhundklubbens ordförande Anneli Hultman, den är daterat 2017-03-02.

 Hon avgick som ordförande 2017-03-11

När jag får mitt mail från SBK 2017-06-08 sitter Anneli H. i styrelsen på SBK... där sitter även en valpköpar till K.E. Börjar lukta lite illa nu...

J.H. gör ett nytt försök med skadeståndskravet och att jag ska lämna tillbaka Duffy. I tingsrätten 2017-12-12. drar J.H. tillbaka sina krav på mig och målet blir nedlagt.

Har vid denna tid fortfarande inte hört något från SKK om anmälan på mig , jag tar kontakt med dom via mail. Informerar om att J.H. dragit tillbaka sin anmälan mot mig och att den påstådda posttraumatiska stress som Anneli H. skriver i sin anmälan aldrig har existerat. Jag har  heller aldrig varit kallad till tingsrätten för rån. Ifrågasätter även dom hur anmälan gått till.

 2018-01-08 dimper ett brev från SKK ner i min postlåda. Den disciplinära åtgärden var nu beslutad, jag får tävlingsförbud under ett år.

 Kan inte låta bli att fundera över varför beslutet har tagit så lång tid... när jag tar kontakt med SKK i slutet av december får dom väldigt bråttom, så bråttom att poststämpeln är daterad 2018-01-04 och skrivelsen är daterad 2018-01-08....mmm undrar hur de gick till ???.. Helt plötsligt fungerar postnord lite för bra...   

Mailar även SBK för jag vill ha reda på hur anmälan har gått till och att jag vill se styrelseprotokollen. Finns inget protokoll förens i juni 2017 samma möte som kräver åtgärd mot mig. Sen är de locket på från SBK.

 Har även kontakt med Schäferhundklubbens ordförande.

 Schäferhundklubbens svar: Ber om ursäkt för att dom inte svarat på mitt brev daterat 2017-06-19. Dom trodde att ärendet var utagerat, men hänvisar till den då sittande styrelsen.

2018-02-16 får jag brev från K.E.s advokat att jag ska lämna tillbaka Duffy inom två veckor. Har dom inte hört något från mig under denna tid blir de rättsliga åtgärder. De är bara att vänta och se har inte hört något än, dagens datum är 2018-05-03.

 Jag står för de jag gjort. Att jag blev dömd för egenmäktigt förfarande är rätt men att jag skulle ha ofredat och dragit omkull H.J. är en ren lögn.

Jag har inte en enda gång försökt dölja att jag har Duffy hemma hos mig sen händelsen i augusti 2016. Att polisen skulle varit ovetande om de är en lögn.

Om Duffy hade lyssnat på J.H. när han ropade på henne flera gånger hade utgången varit en annan. Nu sprang hon till min bil som stod ca.140 meter bort, de säger mig att jag gjorde rätt. Hon valde mig.

Under hela resan så har K.E. varit noga med att informera SBK och SKK om tingsrättens beslut som var till deras fördel. De har varit med som underlag när SBK och SKK fattade sina beslut mot mig, men att J.H. tog tillbaka sin anmälan mot mig tog man ingen hänsyn till...undrar varför.!? 

fortsättning följer

                                                                                     

 


  

   Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.01 | 21:13

Jag har kurs vecka 12 på Simrishamns BK

...
24.01 | 20:00

Hej!
Skulle gärna vilja gå en kurs hos dig
Kommer du ner mot simrishamn?
Annars kan jag tänka mig en kurs hos dig
Jag (familjen) har en amstaff hane.

...
28.01 | 20:57

Härliga bilder på sköningarna Anita! ;)

...
12.01 | 21:15

Hej Patrik!
Jag vill inte hänga ut någon, bara få upp ögonen på alla inblandade.
Jag tror att hundkunskapen finns men används på fel sätt.

...
Du gillar den här sidan