MINN SANNING.

Din rubrik

På grund av alla rykten som sprids om mig vill jag skriva min sanning.

2008 köpte jag en tik för avel hon blev röntgad c-höft vid ett och två års ålder. Att jag senare röntgade om henne vid fyra år och hon var fri blev en bonus för mig.

Hösten 2010 blir jag uppringd av min uppfödaren K.E.  och får ett erbjudande. K.E. och hennes man J.H. tycker synd om mig för jag var den enda i kullen som fått c- höft dom vill att jag ska ta en tikvalp som dom hade tänkt spara till sig själv. Leverans oktober 2010, enda kravet var att dom skulle få ta en kull sen var hon min.  Frågade om jag fick återkomma, ville prata med min man först .

 Vid de tillfället hade vi en 4 månaders valp och 4 vuxna, två tävlade jag med. Valpen skulle köras upp till polishund . Min man hade också fått en kraftigare hjärtinfarkt 2009 ,vi har ett åkeri med flera anställda så mitt liv var ganska rörigt just då. 

Bestämde oss för att ta erbjudandet. Vi hämtade Duffy när hon var lite drygt 8 veckor. Väl där fick jag skriva på ett kontrakt, ej SKK`s  vilket jag ångrar, lätt och vara efterklok... De står att de är ett utbildningsavtal. Dom är äger till Duffy tills kullvillkoret är uppfyllt, en kull med två levande valpar, sen övergår ägande rätten till mig. Normalt är kullvillkoret uppfyllt innan tiken fyllt 5 år.

Att man står för sitt ord är något jag alltid gör och förväntar mig de av andra. Har nu lärt mig att de ska man inte göra, lätt att vara efterklok eller.....

Jag har hela tiden betalat alla kostnader för Duffy utom försäkringen, den har K.E. betalat. De flesta som läser  detta vet hur mycket tid och pengar man lägger ner på en hund. Duffy har gjort  MH är uppf. till elit lydnad och elit spår, BH-provet, UHP Och klar för att starta i IPO1. Alla veterinärkostnader så som vaccinationer, röntgen och även passet för K.E. skulle para Duffy utomlands. M.T. fick jag inte göra för de fans inga bra domare i Sverige. Jag har åkt 18 mil enkel resa för att träna skydd vid K.E. hemma klubb. Detta gjorde jag under några månader en ibland två gånger i veckan och fick betala figgen som alla andra hundägare. Betalade även medlämsavgiften på 600 kr till K.E.s klubb.

Ni kan själv räkna ut hur mycket de skulle kostat K.E. om de är som hon säger. Att jag tagit Duffy på utbildning i 5 år och 7 månader. Och allt detta skulle jag göra gratis....och dessutom betala en massa pengar. Blåögd kanske jag är, men inte fullt så dum att jag skulle göra de gratis...

Jag har hela tiden haft god kontakt men K.E. När tiken har passerat 2,5 år börjar jag fråga henne när hon tänker para Duffy. Får till svar "Inte än, har andra tikar som ska paras" Får samma svar tills tiken passerat 4 år. Nu börjar jag bli irriterad . Frågar K.E. om inte de är dags att para Duffy så hon inte blir för gammal innan hon får sin första kull. Svaret blir att man kan vänta tills tiken fyllt 7 år. Jag påpekar även att hon snart blir 5 år och att Duffy då blir min. Får då ett skarpt svar:" Nej de gör hon inte för SKK´s avtal gäller inte mig för jag är uppfödare" Jag tror henne varför skulle hon ljuga....  

I januari 2015 kommer vi överens om att Duffy skulle paras på nästa löp som var i maj. När jag i mars-april av en slump går in på K.E.s  hemsida ser jag att hon annonserar att Duffys kullsyster ska paras. Varför har hon inte sagt något till mig ,har pratat med K.E. flera gånger under den här tiden. Ringer och frågar om hon inte skulle para Duffy som vi har kommit överens om. Får till svar. "Ägaren till Dixi vill ha en valp efter henne så jag väntar med Duffy. När Duffy börjar löpa i maj är jag åter i kontakt med K.E. Dixi var nog dräktig så ingen parning på Duffy. Men en vecka in i löpet ringer K.E. hon skulle hämta Duffy för Dixi har gått tom. Tre dagar senare kommer hon för att hämta Duffy dom  skulle åka utomlands för att para. Blev ingen parning Duffy ville inte. Ni kanske kan förstå att man börjar och bli lite irriterad på K.E. känns som om hon bara tänker på sig själv.

När K.E. kommer tillbaka med Duffy frågar jag henne om hon skulle ta henne på nästa löp. Åter samma gamla svar: "Nej jag har andra tikar Duffy får stå åt sidan". Vid de tillfället var vi inte ensamma jag hade besök. Jag ger då K.E. ett förslag. Skulle jag kunna få ta en kull på henne vid nästa löp efter som hon  nu är 4 år 11 månader kommer hon att vara 5,5 år vid nästa löp. Jag ville hjälpa tiken så hon inte behöver vara så gammal vid första valpningen, då kunde K:E. vänta lite med att para Duffy. K.E. går med på mitt förslag.

Vid ett träningstillfälle under hösten 2015 på deras hemma klubb talar jag om för K:E: vilken hane jag tänkte använda. Hon får då ett mindre utbrott och talar om hur dum i huvudet jag är som tänker ta en sån värdelös hane på Duffy, "bara skitlinjer och dessutom utställningslinjer". De fans flera personer som hörde hennes lilla utbrott. Dagen efter får jag ett otrevligt medelande på min mobil. där talar hon åter om vilken skithund jag tänkte para med." Om jag parade med den hanen skulle hon vara tvungen att para Duffy på nästa löp" "För om de blev som hon befarade ville ingen köpa valp efter Duffy sen".

Jag försäkrade Duffy och parade henne. Tyvärr gick de inte så bra, fick åka till Ultuna. Efter en döfödd valp avtog allt verkarbete, en till döfödd på Ultuna. min och uppfödarens relation började knaka rejält i fogarna. Hade fortfarande kontakt med henne ,sa vid flera tillfällen att dom här linjerna kanske inte skulle paras på. Fick då en snabb kurs i avelsarbete för enligt K.E. är de bara hon som kan det.

K.E. skulle para Duffy på nästa löp som skulle vara i maj, annons kommer ut på hennes hemsida K.E. skulle använda en Dansk hane. Jag känner mig mer och mer illa till mods hur kan behandla Duffy så här. Hade också tikens svårigheter i januari i minnet. Tiken hade nu hunnit blivit 5 år 10 månader. Frågar K.E. vid flertal gånger om hon inte kunde avstå att para Duffy...nej hon hade bestämt sig.

När tiken börjar löpa i maj ringer jag till K.E. och jag skulle möta upp henne i Uppsala. Jag säger också att jag inte vill vara med längre, hela situationen börjar kännas obehaglig. Jag bryter ihop och börjar stor gråta  när jag ska sätta Duffy i K.E.s bil. K.E. tar fram kontraktet och jag skriver på , jag säger till K.E. att jag vill ha tiken om dom inte ska ta valpar på henne. Självklart svarar hon. Jag har nog aldrig i hela mitt liv  haft så mycket ångest och förtvivlan i mitt bröst, ville bara bort därifrån.

Fortsättning följer...Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.01 | 21:13

Jag har kurs vecka 12 på Simrishamns BK

...
24.01 | 20:00

Hej!
Skulle gärna vilja gå en kurs hos dig
Kommer du ner mot simrishamn?
Annars kan jag tänka mig en kurs hos dig
Jag (familjen) har en amstaff hane.

...
28.01 | 20:57

Härliga bilder på sköningarna Anita! ;)

...
12.01 | 21:15

Hej Patrik!
Jag vill inte hänga ut någon, bara få upp ögonen på alla inblandade.
Jag tror att hundkunskapen finns men används på fel sätt.

...
Du gillar den här sidan